Markera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktiv
 

Adobe Flash, ett utdöende format som alltjämt kämpar sig kvar trots att det borde dött för länge sedan. 

Då Nordkoreanska säkerhetsexperter hittat säkerhetshål som man tror att Nordkoeanska spioner använt sig av har nu Adobe  släppt en framstressad uppdatering till Flash Player som täpper igen det säkerhetshålet.

Det är inte ofta som Myndigheten för Samhällsskydd och beredskap går ut med varningar om programvaror, men det blev stora rubriker i media när de gjort det och det har så klart blivit stora svallvågor efter detta. 

The Register har sagt att det ska ha rört sig om en sårbarhet som gjorde det möjligt för hackarna att spionera på omvärlden via skadliga swf-filer som kunde levereras till offren inbäddade i Office-dokument.

SWF är ett filformat som används av Flash.

Utöver spion-sårbarheten täpper Adobe även till ännu ett säkerhetshål med sin uppdatering, ett som ska ha gjort det möjligt för angriparen att köra skadlig kod på sitt offers maskin.

”Den här uppdateringen hanterar kritiska sårbarheter som skulle kunna användas för att köra skadlig kod, och Adobe rekommenderar användare till att uppdatera sin produktsinstallation till senaste versionen”, säger Adobe i ett uttalande.

Så, har du flash i någon form på din dator bör du omgående uppgradera till senaste versionen.
Tänk på att exempelvis Chrome har flash inbyggt i webbläsaren i sig. 
Att tänka på är även att även om du "aldrig använder" flash så räcker det med att någon version av flash finns på datorn, den behöver i sig inte användas!

Comments powered by CComment